Ενημέρωση με ένα κλικ

Οροπέδιο Λασιθίου: Με το μοντέλο της κακοκαιρίας Daniel ζητούν αποζημιώσεις οι πληγέντες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην περιοχή και κατήγγειλε τον απαρχαιωμένο κανονισμό του ΕΛΓΑ, την ώρα που η αγροτική παραγωγή έχει υποστεί καταστροφή άνω του 80%.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, την περιοχή που δέχθηκε το σαρωτικό χτύπημα της πρόσφατης κακοκαιρίας, βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το κυβερνητικό κλιμάκιο και λίγες ώρες πριν από τη κρίσιμη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, όπου αναμένεται να καθοριστούν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες.

Οι κάτοικοι του Οροπεδίου Λασιθίου, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση από το 1986, ζητούν επιτακτικά ένα δίκαιο μοντέλο αποζημιώσεων, έχοντας ως «πιλότο» την αντιμετώπιση που δόθηκε στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel. Η κατάσταση στην περιοχή είναι οριακή, καθώς η αγροτική παραγωγή σε πατάτες και κηπευτικά έχει καταστραφεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%, μετατρέποντας τον εύφορο κάμπο σε μια απέραντη λίμνη.

Όπως επισημαίνει και το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαδάκη, ο αγώνας των παραγωγών δεν αφορά πλέον μόνο την αποτίμηση της ζημιάς, αλλά την ικανότητα να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στα χωράφια τους. Ο κ. Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή του στο Δημαρχείο στο Τζερμιάδο με τον δήμαρχο Γιάννη Αθανασάκη, υπογράμμισε ότι η γεωγραφική θέση της περιοχής επιβάλλει ειδική μέριμνα. Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στον ΕΛΓΑ, χαρακτηρίζοντας τον κανονισμό ασφάλισης «απαρχαιωμένο», και ζήτησε άμεσες αλλαγές ώστε οι αποζημιώσεις να αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών, προκειμένου να ανακοπεί η ερημοποίηση και να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com