Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεσσήνη: Κατασχέθηκαν 12.831 προϊόντα «μαϊμού» σε έφοδο της Αστυνομίας στο πανηγύρι

Τέσσερις συλληφθέντες και πρόστιμα ύψους 125.000 ευρώ για διακίνηση απομιμητικών ειδών και έλλειψη παραστατικών.

Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας πραγματοποίησαν κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, στην εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 12.831 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, καθώς και μία θερμομεταφορική πρέσα που χρησιμοποιούνταν για την παραποίηση σημάτων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 35 έως 62 ετών, σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση αφορούσε μία 59χρονη, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 39χρονος συνελήφθη με διοικητική κύρωση 10.000 ευρώ. Η τρίτη περίπτωση εντόπισε έναν 35χρονο και τον 62χρονο πατέρα του, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων παραστατικών και τιμολογίων, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το υψηλότερο πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων. Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας συνεχίζει την προανάκριση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com