Στην ανακρίτρια η 18χρονη που κακοποίησε το νεογέννητο βρέφος της στην Κρήτη
Παραδοχή της νεαρής μητέρας για τους τραυματισμούς του παιδιού, ενώ το βρέφος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την 18χρονη μητέρα που κατηγορείται για την κακοποίηση του νεογέννητου παιδιού της, καθώς οδηγείται ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί. Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη αφορά ένα βρέφος που νοσηλεύεται με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, δίνοντας σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Η 18χρονη είχε λάβει προθεσμία από τις εισαγγελικές αρχές πριν από δύο ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, η νεαρή φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι χτύπησε το παιδί της, ισχυριζόμενη ωστόσο ότι δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της σοβαρότητας των τραυμάτων που προκάλεσε. Επιπλέον, η πλευρά της αναμένεται να επικαλεστεί χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, κάνοντας λόγο για επιλόχειο κατάθλιψη.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται πλέον και το κοινωνικό ιστορικό της 18χρονης, καθώς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποκάλυψε ότι η κοπέλα υπήρξε και η ίδια θύμα χρόνιας κακοποίησης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, όντας γνωστή στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η 18χρονη μετέφερε το βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή της ή την επιβολή περιοριστικών όρων.
