Πυρκαγιές: Σε υψηλό κίνδυνο πολλές περιοχές της χώρας για την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Ισχυρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες για αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Συναγερμός παραμένει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Ελλάδα, καθώς ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δείχνει υψηλή επικινδυνότητα για αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.
Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά από αμέλεια. Ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται σε εργασίες όπως το κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών και υπολειμμάτων καθαρισμού, καθώς και στη χρήση μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης. Παράλληλα, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, ενώ υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν επιτρέπεται η καύση αγρών.
Σε περίπτωση εντοπισμού εστίας, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, παρέχοντας κάθε δυνατή λεπτομέρεια για την ακριβή τοποθεσία του συμβάντος. Για επιπλέον οδηγίες αυτοπροστασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα civilprotection.gov.gr.
