Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυρκαγιά στην Πηνεία Ηλείας: Επιχείρηση με 25 πυροσβέστες και έξι αεροσκάφη

Σε κατάσταση συναγερμού η περιοχή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς – Ενεργοποιήθηκαν θερμικές κάμερες και drones για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το απόγευμα της Κυριακής (6/9) οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Πηνεία Ηλείας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση. Η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση μετά την ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16:15.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν ενεργά ο Δήμος Ήλιδας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαθέτοντας υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Η επιχείρηση υποστηρίζεται από το ΕΣΚΕΔΙΚ, το οποίο παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου σε πραγματικό χρόνο μέσω drone εξοπλισμένων με θερμικές και οπτικές κάμερες. Η περιοχή βρισκόταν σε κατηγορία κινδύνου 3, γεγονός που είχε θέσει τις αρχές σε εγρήγορση. Παράλληλα, το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηλείας έχει ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com