Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτοψία του Νίκου Ταχιάου στον άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι: «Αλλάζει ο αναπτυξιακός χάρτης»

Ταχεία πρόοδος στις εργασίες του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Ευρώπη και αναβάθμιση της ασφάλειας στην Εγνατία Οδό.

Την πορεία των εργασιών στον κάθετο άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι επιθεώρησε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του στα εργοτάξια του κόμβου Ανατολικού, έξω από τη Θεσσαλονίκη, και στον Άσπρο Κιλκίς, ο Υφυπουργός τόνισε ότι το έργο αποτελεί εθνική προτεραιότητα, καθώς αναβαθμίζει την κύρια οδική είσοδο της χώρας και ενισχύει τη συνδεσιμότητα της Βόρειας Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων Δέλτα και Παιονίας. Ο κ. Ταχιάος έκανε λόγο για μια εντυπωσιακή κινητοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, η οποία ξεκίνησε λίγους μήνες μετά την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία δεύτερου κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τις εμπορευματικές μεταφορές και την οδική ασφάλεια.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην Εγνατία Οδό, το οποίο υλοποιείται το καλοκαίρι για την αποκατάσταση των επιβαρυμένων τμημάτων κοντά στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με τις σήραγγες, διευκρίνισε ότι η διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να αναβαθμιστούν τα επίπεδα ασφαλείας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία καθιερώθηκαν μετά το τραγικό δυστύχημα στη σήραγγα του Mont Blanc το 1999.

«Η τεράστια κινητοποίηση που συναντά κανείς σε όλο το μήκος των μεγάλων οδικών διαδρόμων της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια χώρα που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο», κατέληξε ο κ. Ταχιάος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com