Θεσσαλονίκη: 60.000 επιβάτες καθημερινά στο μετρό και οδικές αλλαγές με τον νέο ΚΟΚ
Σημαντικές ανακοινώσεις από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χρίστο Δήμα για το συγκοινωνιακό δίκτυο, το Flyover και την οδική ασφάλεια στην πόλη.
Σε μια εκδήλωση με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη κινείται: Μια πόλη με ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2/9 στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, κυριάρχησαν οι εξαγγελίες για το μέλλον των υποδομών της πόλης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κρίσιμο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι για το 2025 καταγράφεται μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας στους δρόμους.
Από την πλευρά του, ο Χρίστος Δήμας ανέλυσε τον θετικό αντίκτυπο της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η λειτουργία του μέσου έχει αποσύρει 15.000 οχήματα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ καθημερινά εξυπηρετεί 60.000 πολίτες. Ο υπουργός έθεσε ως επόμενη προτεραιότητα την επέκταση του δικτύου προς τα βορειοδυτικά. Αναφορικά με το έργο του Flyover, ο κ. Δήμας σημείωσε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60%, με στόχο την παράδοση του έργου το 2ο τρίμηνο του 2027.
Οι δύο υπουργοί δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση προγράμματος οικονομίας, κάνοντας αναφορά στους «μουσαμάδες» του παρελθόντος, οι οποίοι, όπως υποστήριξαν, έχουν πλέον μετατραπεί σε έργα πραγματικότητας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και το ertecho.gr.
