Ενημέρωση με ένα κλικ

Θάνος Πλεύρης από Σάμο: «Δεν θα επιβαρυνθεί το νησί από τις μεταφορές μεταναστών»

Τι διαβεβαίωσε ο υπουργός Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη και ποια είναι τα νεότερα στοιχεία για το ισοζύγιο ροών.

Τη δέσμευση ότι η Σάμος δεν θα επωμιστεί επιπλέον βάρη από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών παρείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο, με τον κ. Πλεύρη να διευκρινίζει πως οι εν λόγω μετακινήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά για λόγους καταγραφής και διοικητικής διαχείρισης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι μεταφερόμενοι δεν θα παραμένουν μόνιμα στις τοπικές δομές, καθώς η στρατηγική του υπουργείου στοχεύει στην αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έως τις 31 Αυγούστου, η Σάμος κατέγραψε περίπου 2.400 αφίξεις, την ώρα που οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.900, διαμορφώνοντας ένα αρνητικό ισοζύγιο ροών.

Ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι η πληρότητα στη δομή της Σάμου θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και πως όποιος μεταφέρεται από την Κρήτη θα προωθείται άμεσα σε δομές της ενδοχώρας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Παρασκευάς Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, και ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Σπύρος Σταθούλης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com