Νέες άδειες λειτουργίας για τα Πανεπιστήμια Keele και York μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη χορήγηση αδειών για τα παραρτήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις.
Την εκ νέου χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας σε δύο μη κρατικά πανεπιστήμια ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή. Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Keele και το Πανεπιστήμιο York, των οποίων οι άδειες επαναχορηγήθηκαν σε συνέχεια των ακυρωτικών αποφάσεων υπ’ αριθ. 1167/2026 και 1169/2026 του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, οι άδειες αφορούν τα εξής παραρτήματα Ν.Π.Π.Ε.: το The University of Keele, Greece με έδρα την Αθήνα, και το City – Ευρωπαϊκό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του York με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε έπειτα από την εκ νέου διενέργεια της διοικητικής διαδικασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση της πολιτείας προς τις υποδείξεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.