Σίφνο: Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του ελικοπτέρου πριν τη μοιραία συντριβή
Τρεις νεκροί στη συντριβή του Bell 206, ανάμεσά τους ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Βρετανία – Στο μικροσκόπιο των αρχών η πιθανή βλάβη στο ουραίο στροφείο.
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σίφνο, όταν ελικόπτερο τύπου Bell 206 κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρασύροντας στον θάνατο τρεις ανθρώπους. Το ελικόπτερο μετέφερε ένα νιόπαντρο ζευγάρι από το Λονδίνο, τον 31χρονο Αλεξάντερ Κρόμι και την 30χρονη Μαρί Έμπερτ, οι οποίοι ξεκινούσαν τον μήνα του μέλιτος, μόλις ένα 24ωρο μετά τον γάμο τους. Νεκρός είναι επίσης ο 53χρονος χειριστής, ένας έμπειρος πιλότος με προϋπηρεσία στην Αεροπορία Στρατού και χιλιάδες ώρες πτήσης σε ελικόπτερα Chinook.
Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας έχει έρθει στο φως, καταγράφοντας τη στιγμή που το ελικόπτερο χάνει απότομα ύψος κατά την προσέγγισή του στο ελικοδρόμιο. Στο οπτικό υλικό, το σκάφος φαίνεται να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα γύρω από τον άξονά του λίγο πριν την πτώση, η οποία συνοδεύτηκε από έκρηξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επικρατέστερο σενάριο αφορά βλάβη στο ουραίο στροφείο, γεγονός που οδήγησε την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας να εκδώσει επείγουσα οδηγία για τον ενδελεχή έλεγχο όλων των ελικοπτέρων Bell 206 στο ελληνικό νηολόγιο.
Η μαρτυρία του υπεύθυνου του ελικοδρομίου, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο, κρίνεται καθοριστική για την εξέλιξη της προανάκρισης, την οποία έχει αναλάβει ο Αστυνομικός Σταθμός Σίφνου. Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχουν μεταβεί στο σημείο της πτώσης, στην περιοχή Θόλος, μόλις 50 μέτρα από κατοικημένες οικίες και το μοναστήρι της Παναγίας της Βρύσης. Οι σοροί των θυμάτων αναμένεται να μεταφερθούν την Τετάρτη 19/8 με πλοίο της γραμμής, ενώ οι οικογένειές τους έχουν ήδη ενημερωθεί.