Ενημέρωση με ένα κλικ

Πόρτο Γερμενό: Ολοκληρώνονται οι αυτοψίες και ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, διαβεβαιώνει ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει αβοήθητος, με τα πρώτα ποσά να εκταμιεύονται εντός δέκα ημερών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Δυτική Αττική, με την κρατική μηχανή να δίνει προτεραιότητα στην ταχεία καταγραφή των ζημιών. Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, ανακοίνωσε από το δημαρχείο Βιλίων την ολοκλήρωση των αυτοψιών στο Πόρτο Γερμενό, τονίζοντας πως ο στόχος της πολιτείας είναι η άμεση ανακούφιση των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάδο, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα (Ε1, Ε9 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) στον Δήμο, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί με ταχύτητα. Μόλις το πρακτικό φτάσει στο υπουργείο, η καταβολή των χρημάτων για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες —ύψους έως 600 ευρώ— και το επίδομα οικοσκευής —έως 6.000 ευρώ— θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα ημερών. Παράλληλα, η κρατική αρωγή καλύπτει το 100% της εκτιμηθείσας ζημιάς στα κτίρια, ενώ για τον εξοπλισμό των επιχειρήσεων η αποζημίωση ανέρχεται στο 70%.

Για όσους οι κατοικίες τους κρίθηκαν ακατάλληλες («κίτρινες») ή επικίνδυνες («κόκκινες»), έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης, με το ποσό να κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού. Τέλος, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι έως τις 20 του μηνός θα είναι έτοιμη η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την επιδότηση επισκευής των κτιρίων, επιτρέποντας στους πολίτες να ξεκινήσουν τις εργασίες αποκατάστασης από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com