Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάρος: Εκκενώθηκαν 9 οικισμοί λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες από 66 πυροσβέστες και ενίσχυση με εναέρια μέσα – Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου το νησί

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό των μετώπων. Η επιχείρηση ενισχύθηκε σημαντικά με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς η κατάσταση παραμένει κρίσιμη λόγω των φόβων για ενίσχυση των ανέμων.

Συνολικά, έχουν εκκενωθεί εννέα οικισμοί μετά από τέσσερα διαδοχικά μηνύματα του 112. Τα ξημερώματα της Τετάρτης ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Τρυπητή, Γλυφά, Πυργάκι και Άσπρο Χωριό προς τον Δρυό, ενώ προηγουμένως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την Αγκαιριά προς την παραλία της Αλυκής. Από το απόγευμα της Τρίτης είχαν ήδη εκκενωθεί οι περιοχές Άγιος Χαράλαμπος, Καμπί, Μπούγαδος, Ανερατζά και Καμάρι.

Στο μέτωπο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες δασοκομάντος της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. από την Αττική και 16 πυροσβεστικά οχήματα. Από νωρίς το πρωί, επτά εναέρια μέσα (δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων συντονιστικό) ξεκίνησαν τις ρίψεις. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και μέσα του Δήμου Πάρου, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, καθώς αναμένονται ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα ακόμη 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, η Πάρος βρίσκεται στην κατηγορία 3 του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, με τις αρχές να παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com