Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάτρα: 19 διασώσεις λουομένων από ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου έως σήμερα

Συναγερμός για τους κινδύνους στις παραλίες: Στο επίκεντρο οι ηλικιωμένοι και η ανεξέλεγκτη χρήση SUP από ανήλικους.

Κρίσιμη είναι η παρουσία των ναυαγοσωστών στις οργανωμένες παραλίες της Πάτρας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των περιστατικών παρ’ ολίγον πνιγμού. Από την 1η Ιουνίου έως σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά 19 διασώσεις, με όλες να έχουν αίσιο τέλος χάρη στην ετοιμότητα των ναυαγοσωστών.

Ο συντονιστής ναυαγοσωστικής, Νίκος Ζήκος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηλικιωμένοι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, είτε λόγω υπερεκτίμησης των δυνάμεών τους είτε εξαιτίας αιφνίδιων προβλημάτων υγείας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλά περιστατικά συμβαίνουν μόλις στα πρώτα δέκα μέτρα από την ακτή, ακόμη και σε νερά μέχρι το γόνατο, όπου μια ξαφνική ζάλη μπορεί να αποβεί μοιραία.

Παράλληλα, έντονο προβληματισμό προκαλεί η χρήση των σανίδων όρθιας κωπηλασίας (SUP). Ο κ. Ζήκος επισημαίνει ότι καθημερινά καταγράφονται περίπου τέσσερα περιστατικά παρασύρσεων από την ακτή, με τουλάχιστον τα μισά να αφορούν ανήλικα παιδιά. Ο συντονιστής απευθύνει αυστηρή έκκληση προς τους γονείς να μην επιτρέπουν τη χρήση SUP χωρίς επίβλεψη και υπενθυμίζει πως η χρήση σωσιβίου παραμένει υποχρεωτική, ενώ η αξιολόγηση των καιρικών συνθηκών είναι καθοριστική για την αποφυγή ατυχημάτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com