Θεσσαλονίκη: Απολογείται αύριο ο 25χρονος για τις εμπρηστικές επιθέσεις της 1ης Ιουλίου
Στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται το διαμέρισμα-ορμητήριο στην Άνω Πόλη, καθώς συνεχίζεται το ξετύλιγμα του κουβαριού της υπόθεσης.
Ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Παρασκευή 17/7 ο 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη ως ο τέταρτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση των εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψή του ήρθε μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από την ανακρίτρια, αξιολογώντας το απολογητικό υπόμνημα και τις συμπληρωματικές διευκρινίσεις που κατέθεσε ένας 24χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής Αστρονομίας και Κβαντικής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων Δέσποινας Κρητικού και Λίας Χριστάρα, η εμπλοκή του 24χρονου περιορίζεται στο γεγονός ότι παρέδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο, στον 25χρονο. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 26 Ιουνίου, με τον 24χρονο να δηλώνει πως τον εμπιστεύτηκε λόγω παλαιότερης γνωριμίας, χωρίς να υποψιάζεται τη χρήση του χώρου. Ο 25χρονος φέρεται να είναι μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου και, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν εκείνος που παρέδωσε τα κλειδιά σε τρίτο πρόσωπο.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε σήμερα 16/7 έφοδο στο σπίτι του 25χρονου στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση. Οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, προσπαθώντας να συμπληρώσουν το παζλ της υπόθεσης και να καθορίσουν τον βαθμό συμμετοχής κάθε κατηγορούμενου στις επιθέσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και το ertecho.gr.