Ενημέρωση με ένα κλικ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Έδωσαν λάθος θέματα σε δύο υποψηφίους ΕΠΑ.Λ. και το υπουργείο παρεμβαίνει

Κατεπείγουσα ΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενώ αποφασίστηκε η απόδοση της μέγιστης βαθμολογίας στους μαθητές που επηρεάστηκαν από την αστοχία.

Αναστάτωση προκλήθηκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξαιτίας ενός μεμονωμένου περιστατικού σε εξεταστικό κέντρο ΕΠΑ.Λ., όπου δύο υποψήφιοι έλαβαν κατά λάθος τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που απευθύνονταν σε μαθητές Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.), μάθημα στο οποίο είχαν ήδη εξεταστεί την προηγούμενη ημέρα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.), με επίσημη ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει πως το περιστατικό δεν συνιστά διαρροή θεμάτων, χαρακτηρίζοντάς το ως μια διοικητική αστοχία. Προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των υποψηφίων και να αποκατασταθεί η αδικία, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αποφάσισε την απόδοση της μέγιστης βαθμολογίας στα γραπτά των δύο μαθητών. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το λάθος και την απόδοση ευθυνών. Ο Ε.Ο.Ε. τονίζει ότι η διαδικασία συνεχίστηκε ομαλά, με κύριο μέλημα τη διατήρηση της ψυχραιμίας και της σταθερότητας για το σύνολο των μαθητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com