Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Με γραπτή της δήλωση, η πρώην υπουργός διαφοροποιείται από τις εξελίξεις στο κόμμα και ζητά τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου.
Την οριστική αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μέσω γραπτής δήλωσης που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια των προβληματισμών που η ίδια είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Κεντρική Επιτροπή, τονίζοντας την ανάγκη για πολιτικές υπερβάσεις.
Στο κείμενο της παραίτησής της, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή δήλωσα ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ανοίγουν την προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης και τόνισα ότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ».
Η πρώην υπουργός υπογραμμίζει πως η παρούσα πολιτική συγκυρία επιτάσσει «καθαρές λύσεις» και κινείται με γνώμονα τη συνέπεια στις προσωπικές της θέσεις. «Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας σε όσα υποστηρίζω, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», καταλήγει, απευθύνοντας κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού και αριστερού πόλου, ο οποίος, κατά την άποψή της, θα μπορέσει να εκφράσει εκ νέου ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής στη χώρα.