Ενημέρωση με ένα κλικ

Λίμνη Υλίκη: Σε λειτουργία το πλωτό αντλιοστάσιο που σώζει 150.000 στρέμματα της Κωπαϊδας

Μέσα σε μόλις 40 ημέρες η ΕΥΔΑΠ ολοκλήρωσε το κρίσιμο έργο, εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή νερού για την άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου.

Μια κρίσιμη ανάσα για τους αγρότες της Κωπαϊδας δίνει το νέο πλωτό αντλιοστάσιο στη λίμνη Υλίκη, το οποίο τέθηκε επίσημα σε λειτουργία. Το έργο, που υλοποιήθηκε από την ΕΥΔΑΠ σε χρόνο-ρεκόρ 40 ημερών, κρίνεται καθοριστικό για την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, κατά την αυτοψία του στις εγκαταστάσεις, υπογράμμισε τη σημασία της υποδομής: «Χωρίς αυτό το έργο, η μισή παραγωγή θα είχε μείνει χωρίς νερό το καλοκαίρι». Όπως εξήγησε, η στάθμη της λίμνης είχε υποχωρήσει κατά 12 μέτρα την τελευταία τριετία, καθιστώντας την πλωτή λύση απαραίτητη για την άντληση και τη μεταφορά του ύδατος στις χερσαίες υποδομές.

Η παρέμβαση ήρθε μετά από προειδοποίηση του Περιφερειάρχη, κυρίου Σπανού, για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν περίπου 150.000 στρέμματα καλλιεργειών. Ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η συνεργασία Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας και ΕΥΔΑΠ μπορεί να προσφέρει προληπτικές λύσεις πριν προκύψει το πρόβλημα.

Σημειώνεται πως η άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου, που εκτείνεται σε πάνω από 300.000 στρέμματα, αποτελεί ένα σύνθετο εγχείρημα. Για την κάλυψη των αναγκών αξιοποιούνται κρατικές γεωτρήσεις στη Χαιρώνεια και το Μαυρονέρι, καθώς και η μεταφορά 7.000.000 κυβικών μέτρων νερού από το κανάλι του Μόρνου μέσω του αντλιοστασίου Διστόμου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com