Ποινική δίωξη σε ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ που «λάδωνε» με 20 ευρώ για να σβήνει πρόστιμα
Ο υπάλληλος εντόπιζε επιβάτες χωρίς εισιτήριο και τους απομάκρυνε διακριτικά για να ζητήσει το παράνομο αντίτιμο αντί των 100 ευρώ.
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ, ο οποίος φέρεται να εκμεταλλευόταν τη θέση του για να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους επιβάτες. Σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε το 2024, ο υπάλληλος εντόπιζε επιβάτες που δεν είχαν επικυρώσει το εισιτήριό τους και, αντί να βεβαιώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ, τους απομάκρυνε διακριτικά από τους συναδέλφους του ζητώντας τους το ποσό των 20 ευρώ.
Η δράση του ελεγκτή καταγράφηκε σε βιντεοληπτικό υλικό σε διάφορους σταθμούς του μετρό, αποκαλύπτοντας μια επαναλαμβανόμενη παράνομη πρακτική. Μετά την αποκάλυψη, ο υπάλληλος απομακρύνθηκε αρχικά από τα καθήκοντά του και μετακινήθηκε σε θέση θυρωρού, ενώ, όπως έγινε γνωστό, λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε καθήκοντα σταθμάρχη. Η ΣΤΑΣΥ, σε ανακοίνωσή της, διευκρίνισε πως η τοποθέτησή του στη θέση αυτή έγινε μετά από εσωτερική διαδικασία επιλογής και την ολοκλήρωση της απαιτούμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα, έπειτα από πειθαρχική έρευνα, επιβλήθηκε στον υπάλληλο προσωρινή παύση καθηκόντων, ενώ ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για περαιτέρω διερεύνηση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και το ertecho.gr.