Χαλάνδρι: 14 συλλήψεις για παράνομο εργαστήριο σκευασμάτων με τζίρο 1.000.000 ευρώ
Στο υπόγειο φαρμακείου παρασκεύαζαν επικίνδυνες ουσίες, χάπια αδυνατίσματος και αναβολικά, τα οποία εξήγαγαν σε 90 χώρες του εξωτερικού.
Μια υπόθεση που προκαλεί σοκ αποκαλύφθηκε στο Χαλάνδρι, όπου η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε παράνομο εργαστήριο παρασκευής επικίνδυνων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ουσιών ντόπινγκ και χαπιών αδυνατίσματος, κρυμμένο επιμελώς στο υπόγειο ενός φαρμακείου σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσά τους ο 51χρονος ιδιοκτήτης του φαρμακείου, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε για ενάμιση χρόνο, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 15.000 αποστολές παράνομων προϊόντων σε τουλάχιστον 90 χώρες, αποκομίζοντας κέρδη που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.
Η «επιχείρηση» λειτουργούσε με τη συνδρομή ενός αλλοδαπού συνεργού, ο οποίος είχε αναλάβει τη διακίνηση των σκευασμάτων μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η παρασκευή των ουσιών, μεταξύ των οποίων και χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία, γινόταν από ομάδα περίπου δέκα ατόμων, με την επίβλεψη ενός βιολόγου. Τα προϊόντα, που δεν είχαν έγκριση από τον ΕΟΦ, περιείχαν πρώτες ύλες αμφιβόλου ποιότητας ή πειραματικές ουσίες, καθιστώντας τα εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.
Κατά τις εφόδους στο φαρμακείο, σε οικία και σε μια παράνομη εταιρεία διανομής, οι αρχές κατάσχεσαν πάνω από 40.800 τεμάχια σκευασμάτων, 13 κιλά πρώτης ύλης, 47.320 ευρώ σε μετρητά, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και χειρόγραφες σημειώσεις του 51χρονου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για την απολογία τους.