Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναστέλλει την αυριανή απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις δεσμεύσεις Λιβάνιου

Σε θετική κατεύθυνση οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναστέλλει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026. Η απόφαση ελήφθη από το Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας, κατόπιν της αξιολόγησης των τελικών διατάξεων που δεσμεύτηκε να καταθέσει προς ψήφιση ο Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Το κεντρικό αίτημα των εργαζομένων, η κατάργηση της λεγόμενης «διάταξης Βορίδη» για την υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων, εισακούστηκε. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις ανοίγουν τον δρόμο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με διαδοχικές συμβάσεις, ενώ παράλληλα προβλέπουν αυξημένη μοριοδότηση για το υφιστάμενο προσωπικό σε κρίσιμους τομείς, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει:
– Την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» για εργαζόμενους σε καίριες υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικές δομές, το πράσινο και οι τεχνικές υπηρεσίες, υπό την προϋπόθεση 24μηνης απασχόλησης.
– Τη θέσπιση κλειστού ηλεκτρονικού πίνακα για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοποιώντας το έμπειρο δυναμικό των δήμων.
– Τη δυνατότητα μονιμοποίησης διοικητικού προσωπικού στους Δημοτικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ακόμη και για όσους δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα του Προσοντολογίου (Π.Δ. 85/2022).

Αν και η ομοσπονδία χαρακτηρίζει τις εξελίξεις ως «σημαντική νίκη» και «θετική κίνηση» στον αγώνα για σταθερή εργασία, ξεκαθαρίζει πως παραμένει σε πλήρη επαγρύπνηση μέχρι την οριστική ψήφιση των σχετικών διατάξεων από τη Βουλή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com