Γιώργος Γεραπετρίτης από Λεμεσό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται εξωτερική πολιτική 360 μοιρών
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη για ενιαία ευρωπαϊκή φωνή και καθολική στήριξη του διεθνούς δικαίου απέναντι στον αναθεωρητισμό.
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει μια εξωτερική πολιτική 360 μοιρών, με συνολική ματιά στον κόσμο και ιδιαίτερη έμφαση στον Παγκόσμιο Νότο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, η ατζέντα της σημερινής συζήτησης επικεντρώνεται σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Στη διαδικασία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Ινδίας, χώρες τις οποίες ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικές και με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί στρατηγικές σχέσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία επίθεση εναντίον αμάχων ή πολιτικών υποδομών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ευρώπη οφείλει να εκπέμψει μια ενιαία και ισχυρή φωνή απέναντι σε κάθε μορφή αναθεωρητισμού, τονίζοντας πως σε ένα εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον, οι αναθεωρητικές τάσεις προκαλούν παγκόσμιες εντάσεις που πλήττουν άμεσα τους πολίτες.