Αλεξάνδρα Σδούκου: Οι εκλογές θα δείξουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω
Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο 16ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης και το διακύβευμα της επόμενης κάλπης.
Την ανάγκη να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας και να αποφευχθεί η επιστροφή σε παρελθούσες καταστάσεις, υπογράμμισε η Αλεξάνδρα Σδούκου κατά τη διάρκεια του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Η φράση-κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας, σύμφωνα με την ίδια, είναι η αποφυγή του πισωγυρίσματος σε μια περίοδο που η κοινωνία θυμάται με ανησυχία.
Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι, εξηγώντας πως η χώρα καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη συνέχιση της προσπάθειας ή την επιστροφή 11-12 χρόνια πίσω. Μεταξύ άλλων, υπενθύμισε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η πανδημία, η υβριδική επίθεση στον Έβρο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η επίθεση της Χαμάς, αναρωτώμενη ποια θα ήταν η κατάληξη σε ένα διαφορετικό πολιτικό σενάριο.
Στον απολογισμό των πεπραγμένων, η ίδια στάθηκε στη σημαντική μείωση της ανεργίας, η οποία από το 18% το 2019 υποχώρησε σήμερα κάτω από το 8%. Παράλληλα, αναγνώρισε τις πιέσεις που ασκεί η ακρίβεια στους πολίτες, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπισή της. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ και την ψηφιοποίηση του κράτους, επισημαίνοντας ότι πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες έχουν επωφεληθεί από δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, με 200.000 άτομα να προλαβαίνουν έγκαιρα σοβαρά προβλήματα υγείας.