Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γηροκομείο Αθηνών
Σημαντική αναβάθμιση των υποδομών και αύξηση της δυναμικότητας φιλοξενίας ηλικιωμένων στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.
Σε μια κίνηση ουσιαστικής στήριξης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την κόρη του Σοφία, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αναβαθμισμένη φροντίδα και τις βελτιωμένες συνθήκες καθημερινότητας στον καταπράσινο χώρο των 60 στρεμμάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Σπύρος Χαμακιώτης, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το έργο της διοίκησης, η οποία, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, υλοποιεί ένα πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών του ιδρύματος και ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα ανακαινισμένα μαγειρεία του ιδρύματος.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Γηροκομείο, χάρη στα έργα που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια, φιλοξενεί σήμερα 185 ηλικιωμένους, αυξάνοντας τον αριθμό των περιθαλπόμενων κατά 80 άτομα σε σύγκριση με το παρελθόν. Η διοίκηση έχει ήδη δρομολογήσει την ανακατασκευή δύο επιπλέον πτερύγων, που θα επιτρέψουν τη φιλοξενία άλλων 80 ατόμων, ενώ ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 ηλικιωμένων.
«Θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή Ανάσταση, χρόνια πολλά. Να σας πω πόσο χαίρομαι που είμαι σήμερα μαζί σας αυτές τις άγιες μέρες, γιατί θέλω η επίσκεψή μου να εκληφθεί και ως ένα μήνυμα στήριξης στη διοίκηση του Γηροκομείου, αλλά και στο Υπουργείο, για την πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται εδώ», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. (Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI).