Η εντατικοποίηση των επιστροφών μεταναστών από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής τους
Πρώτη πτήση επιστροφής προς τη Δαμασκό μετά από 14 χρόνια και προγραμματισμένες αποχωρήσεις εκατοντάδων ατόμων ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η εντατικοποίηση των επιστροφών μεταναστών αποτελεί πλέον κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, να ανακοινώνει μέσω του X τις πρόσφατες εξελίξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής 80 ατόμων που προέρχονται από τη Συρία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Αίγυπτο και την Ινδονησία.
Σημαντικός σταθμός στην επιχειρησιακή δραστηριότητα αποτελεί η πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης επιστροφής με προορισμό τη Δαμασκό, έπειτα από διάστημα 14 ετών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Ο υπουργός επισήμανε πως η διαδικασία δεν σταματά εδώ, καθώς δρομολογούνται ήδη 550 επιπλέον αποχωρήσεις για τις επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως οι απελάσεις παραμένουν στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου.