Μαρινάκης κατά Τσίπρα: «Το θράσος και η υποκρισία έχουν όρια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε σφοδρά τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διακυβέρνησης, επικεντρώνοντας στις αναφορές για «παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης» και προγραφές δημοσιογράφων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «το θράσος και η υποκρισία έχουν όρια». Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε την περίοδο 2015-2019, κατά την οποία, όπως ανέφερε, η χώρα είχε πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και επί των ημερών του «λειτουργούσαν παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν εντολές σε δικαστικούς, ενώ δημοσιογράφοι οδηγούνταν στο αυτόφωρο για λόγους που δεν συνάδουν με τη δημοκρατική λειτουργία. «Οι Υπουργοί του ανέβαζαν κείμενα με προγραφές δημοσιογράφων. Δύο Υπουργοί του καταδικάστηκαν αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη 13-0. Και πολλά ακόμα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με μία δημοκρατική λειτουργία», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε αυτές τις πρακτικές ως τέτοιες που «παρέπεμπαν σε μία καθεστωτική λειτουργία». Έθεσε το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «κουνούσε το δάχτυλο» για ζητήματα κράτους δικαίου, είναι ο ίδιος που παρακολουθεί την τρέχουσα κατάσταση. «Σε μία χώρα που έχει λιγότερες συστάσεις από 15 κράτη μέλη της Ευρώπης για ζητήματα κράτους δικαίου και ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα… ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρμόδιος επίτροπος στο Στρασβούργο αναγνώρισε το γεγονός και τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα», ανέφερε, υπονοώντας ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει την κατάστασή της.
«Αν αυτός ο άνθρωπος που μιλούσε χθες και κουνούσε το δάχτυλο, είναι ο ίδιος, δηλαδή είναι συνεπωνυμία ή είναι κάποιος άλλος. Αν είναι ο ίδιος, δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει κάτι το οποίο πλέον μπορούμε να πούμε, πέραν ότι και το θράσος και η υποκρισία έχουν όρια», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.