Εξώδικο και απειλή για μηνύσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αφορμή τα σχόλια περί καταδίκης για βιασμό ανηλίκων στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έστειλε εξώδικο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, απαιτώντας δημόσια συγγνώμη για σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 17 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στον Ανδρέα Νικολακόπουλο, η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να ρώτησε: «ο Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκων;».
Σε περίπτωση άρνησης της κ. Κωνσταντοπούλου να ζητήσει συγγνώμη, ο κ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον της. Παρότι η κ. Κωνσταντοπούλου αργότερα διευκρίνισε ότι εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι η αρχική δήλωση έγινε «απολύτως επίτηδες και μετά δόλου» με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψή του, καθώς, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει πολιτικά.
Σε ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει ότι ο Νίκος Γεωργιάδης ουδέποτε διετέλεσε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εκφράζει τη λύπη του για πολίτες που θεωρούν τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου «μαγκιά», χαρακτηρίζοντάς την «κακιά και μοχθηρή γυναίκα». Ασκεί κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου», επιτρέποντας στην κ. Κωνσταντοπούλου να «ανταγωνίζεται» το ΠΑΣΟΚ στη «χυδαιότητα και τη λάσπη», γεγονός που, κατά τον κ. Γεωργιάδη, συμβάλλει στην άνοδό της στις δημοσκοπήσεις, όπως συνέβη και κατά την περίοδο της τοξικότητας γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών.
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε όσους έχουν «Δημοκρατικό Φρόνημα» να θέσουν «φραγμό σε αυτήν την τοξική της συμπεριφορά», δηλώνοντας ότι ο δικηγόρος του στέλνει άμεσα εξώδικο για συγγνώμη. Τέλος, προειδοποίησε ότι αν η κ. Κωνσταντοπούλου πιστεύει ότι θα «δηλητηριάζει τη Δημοκρατία» για να κερδίζει ψήφους, κάνει λάθος, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία έχει «ισχυρά όπλα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της».