Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη σε Ζάκυνθο, Βόνιτσα, Άρτα, Κεφαλονιά και Φωκίδα

112 για εκκενώσεις οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα φωτιές σε τέσσερις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το πιο δύσκολο μέτωπο εντοπίζεται στη Ζάκυνθο, όπου τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Κοιλιωμένος. Η φωτιά καίει δασική έκταση και αυτή τη στιγμή απειλεί κατοικίες στους οικισμούς Αγαλά και Κερί. Επί τόπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και τέσσερα οχήματα, καθώς επίσης έχει προγραμματιστεί να μεταβούν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και 10 οχήματα.
Νωρίτερα, εκδόθηκαν διαδοχικά μηνύματα 112 για εκκένωση.

Δήμαρχος Ζακύνθου: Απειλείται ο Αγαλάς

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ζακύνθου έκανε λόγο για δύσκολη φωτιά, που απειλεί κυρίως τον Αγαλά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ζητήθηκε, για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση ξενοδοχείου που βρίσκεται στην περιοχή Απελάτι, πριν το Κερί.

Φωτιά στη Βόνιτσα

Στη Βόνιτσα, όπου επίσης το μέτωπο είναι μεγάλο, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 παρά τέταρτο το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Παλιάμπελα. Κινητοποιήθηκαν 85 πυροσβέστες με 3 ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ και 27 οχήματα, καθώς και εννέα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπάρχουν αναφορές πως κάηκε, ήδη, ένα σπίτι, όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο δήμαρχος Άκτιου – Βόνιτσας, Αθανάσιος Κασόλας. Νωρίτερα, τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πυρκαγιά και στην Πρέβεζα

Την ίδια στιγμή, νέα φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί στην Πρέβεζα, σε δάσος στην περιοχή Γυμνότοπος. Για την κατάσβεση επιχειρούν στο σημείο 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Κερασώνα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γυμνότοπος της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Κερασώνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Φωτιά στην Άρτα

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Αμμότοπος του Δήμου Άρτας. Για την πυρκαγιά έχει κινητοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική και στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com