Ενημέρωση με ένα κλικ

Άστατος καιρός με έντονα καιρικά φαινόμενα

Ισχυρά τοπικά φαινόμενα με τοπικές φθινοπωρινές καταιγίδες αναμένονται και σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως θα «χτυπήσουν» κυρίως πέντε περιοχές.

Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τις μεσημβρινές  και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Ο μετεωρολόγος  Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του επισημαίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέσα στην ημέρα θα απασχολήσουν το σύνολο της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας.

Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα | Neakriti

Για σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Βόρειο Ιόνιο, Σποράδες, Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και τις θερμές ώρες σε Ήπειρο και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα σε Ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν σε Σποράδες και Βόρεια Εύβοια πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 22 βαθμούς), 21 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ - Δείτε LIVE τον καιρό στη Θράκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 και τοπικά στη Θράκη τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει