Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασία – Με βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα

Έρχονται δύο φθινοπωρινά συστήματα, με πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ,κ. Κολυδά προβλέπεται αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασίας, «μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά μετά από ένα τετράμηνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα».

Θα «μυρίσει» φθινόπωρο τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Αλλαγή σκηνικού του καιρού με βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της  θερμοκρασίας - CNN.gr

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα

Λόγο για μεταβολή των καιρικών συνθηκών τη εβδομάδα που μας έρχεται κάνει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Μεταβολή των καιρικών συνθηκών σήμερα αλλά και αύριο προς τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, στα βόρεια Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει