Ενημέρωση με ένα κλικ

Αστάθεια σήμερα με βροχές και καταιγίδες – Έρχεται νέα κακοκαιρία

Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες η αστάθεια του καιρού στη χώρα, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται νέα κακοκαιρία στη χώρα το Σαββατοκύριακο που θα φέρει έντονα φαινόμενα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Πρόγνωση καιρού - Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες | imommy

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 34 και τοπικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30 με 32, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πότε ξεκινά η κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» -  Paraskhnio.gr

Την Παρασκευή, στο Ιόνιο και πιθανόν τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις με θέμα καιρός

Το Σάββατο, τέλος, στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει