Ενημέρωση με ένα κλικ

Ισχυρές βροχοπτώσεις, με καταιγίδες και κεραυνούς- Μεγάλος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Με βροχές, μπόρες, καταιγίδες κεραυνούς, πτώση της θερμοκρασίας και φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ένα κύμα αστάθειας πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες μέρες με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για δύσκολες ώρες και περιορισμό μετακινήσεων, καθώς έντονες βροχοπτώσεις με μπόρες και καταιγίδες θα «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας μας, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις | News 24/7

Σύμφωνα με τον  Σάκη Αρναούτογλου, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, κάνει λόγο για ένα κύμα αστάθειας που θα επηρεάσει τη χώρας μας τις επόμενες ημέρες. Ο γνωστός προγνώστης καιρού ανήρτησε μία φωτογραφία με τις περιοχές όπου αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμα των καιρικών φαινομένων.

Περιοχές όπου την Πέμπτη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή καταιγίδα το μεσημέρι – απόγευμα – πρώτες βραδινές ώρες.
Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά ο μετεωρολόγος του Γιάννης Καλλιάνος από τους πολίτες τις επόμενες ώρες εξαιτίας του κύματος αστάθειας που θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ σε δηλώσεις του δήλωσε προβληματισμένος από την έντονη αστάθεια που δείχνει να έχει το φαινόμενο τονίζοντας ότι οι επόμενες 100 ώρες θα είναι δύσκολες και θα πρέπει οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Αυτό σημαίνει πως «τέσσερα 24ωρα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), σχεδόν 100 ώρες θα βρεθούμε κάτω από συνθήκες αστάθειας. Αυτό σημαίνει, για να μην παρεξηγηθώ, ότι η μέρα θα ξεκινάει ναι μεν καλά με ηλιοφάνεια, όμως να μην μας ξεγελά διότι από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώνουν γρήγορα και θα έχουμε αυτές τις μπόρες, τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα και όχι τόσο στο Αιγαίο», τονίζοντας πως τα ηπειρωτικά τμήματα περιλαμβάνουν από την Πελοπόννησο έως τη Θράκη.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Για καιρική αστάθεια, που θα ευνοεί την εκδήλωση καταιγίδων, έως και το τέλος Αυγούστου προειδοποίησε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος

Σε ανάρτησή του ο τόνισε πως τη χώρα μας πλησιάζει μια ασυνήθιστη για την εποχή «ψυχρή λίμνη», μια αποκομμένη μάζα δηλαδή ψυχρών αέριων μαζών.

«Από την Πέμπτη 29/8 και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 31/8 προβλέπεται ενίσχυση της αστάθειας, με καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα (Τετάρτη 28/8), η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εκκενώσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Για σήμερα αναμένονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο ορεινά ηπειρωτικά. Σταδιακά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα δυτικά της Κρήτης. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 31, στην υπόλοιπη Στερεά από 20 έως 33, στην Πελοπόννησο από 18 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει