Ενημέρωση με ένα κλικ

«Πέφτει» λίγο η θερμοκρασία σήμερα – Πού θα βρέξει

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με λίγη δροσιά που μας έχει ξεχάσει τις τελευταίες μέρες, ενώ την εμφάνιση τους θα κάνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

«Πέφτει» λίγο η θερμοκρασία για σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες. Πρώτο «ζέσταμα» κάνει ο καιρός σήμερα - Πότε θα φτάσει τους 40 η θερμοκρασία

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι προς απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς – τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35-36, στη Θεσσαλία από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 35-36 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32-34 βαθμούς (τοπικά στην Νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (LIVE)  - Documento Τρίτη 06-08-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 τοπικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 07-08-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 08-08-2024 – Παρασκευή 09-08-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει