Ενημέρωση με ένα κλικ

Εύβοια: Μάχη με τη φωτιά – Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις επιχειρούν από το πρωί

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Η Εύβοια αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και συνεχίζει να καίει με ένταση. Οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Από χθες ένα μεγάλο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων είχε αρχίσει να κινείται απειλητικά πολύ κοντά προς τα σπίτια ενώ από την φωτιά τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης και καταστράφηκε όχημα της πυροσβεστικής.

Στην φωτιά στο δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επιτόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών.

Ο δρόμος από Κριέζα προς Πετριές είναι κλειστός με την αστυνομία να μην επιτρέπει την διέλευση των οχημάτων καθώς η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην περιοχή μετέβη από χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα». Αυτό, όπως προσέθεσε, «τους ανάγκασε να φέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες».

Έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές καθώς «υπήρξαν και υπάρχουν δύο-τρεις οικισμοί οι οποίοι στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα απειλήθηκαν. Κάναμε προληπτικές εκκενώσεις, εκκενώσεις με τη βοήθεια της αστυνομίας».

«Την Δευτέρα στην Εύβοια ζήσαμε δύσκολες συνθήκες, καθότι υπήρξαν και υπάρχουν δύο-τρεις οικισμοί οι οποίοι στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα απειλήθηκαν. Κάναμε προληπτικές εκκενώσεις, εκκενώσεις με τη βοήθεια της αστυνομίας», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Έφτασε η φωτιά μέχρι την αποξηραμένη λίμνη και τα χωράφια στο πρώτο μέτωπο, απεκόπη εκεί και μετά βλέπετε ένα δεύτερο κύμα. Ό,τι έχει απομείνει δουλεύεται και θα δουλευτεί όλο το βράδυ», σημείωσε δηλώνοντας «ικανοποιημένος» από την ανταπόκριση «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να την ελέγξουμε», τόνισε ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, την βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραμπατσώλη, τον δασάρχη, τους εθελοντές και όλους όσους συνεργάζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει