Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστρέφει ο καύσωνας με άγριες διαθέσεις – Ήλιος, μελτέμι αλλά και 40άρια τις επόμενες μέρες

O υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή

Οι υψηλές θερμοκρασίες τείνουν να γίνουν πλέον καθημερινό φαινόμενο, αφού από αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία παίρνει ξανά την…ανηφόρα

Όχι πώς δρόσισε, αλλά τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση ήταν πιο υποφερτή. Φαίνεται, όμως, πως οι υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφουν και θα είναι πάνω από τα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα.

«O υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή», έγραψε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Θοδωρής Κολυδάς Καιρός: Ήλιος και ζέστη για σήμερα Τρίτη 31/5, σύμφωνα με την ΕΜΥ - Glance

Ήδη από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 θα αισθανθούμε την άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, το προγνωστικό μοντέλο του windy προβλέπει νέο καύσωνα από την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Μάλιστα, το Σάββατο (03/08) το μεσημέρι προβλέπει για την Αθήνα, σύμφωνα με τον χάρτη θερμοκρασίας 40 βαθμών Κελσίου και την Κυριακή 42 βαθμούς.

Η πρόβλεψη αυτή, αν και παρακινδυνευμένη, εφόσον επιβεβαιωθεί, έρχεται ως συνέχεια της πρόβλεψης του meteo ότι ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο θερμότερος όλων των εποχών.

Μετά από τρεις από τις πιο ζεστές ημέρες που έχουν ποτέ μετρηθεί στη Γη, τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν όλες τις χώρες να λάβουν μέτρα για την αλματώδη και καυτή θερμοκρασία, κάνοντας λόγο για «επιδημία ακραίας ζέστης».

Καιρός: Έρχονται 40άρια, μελτέμια και ξηρασία - Οι κίνδυνοι για νέες  πυρκαγιές | ΘΡΙΑΣΙΟ

Για σήμερα 29 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να είναι καλός και ζεστός ο καιρός σήμερα, με λίγες αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-38, στη Θεσσαλία από 18 έως 37-39, στην Ήπειρο από 20 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 38-39 και τοπικά 40 βαθμούς, στα Επτάνησα από 21 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τετάρτη, οπότε και θα επιστρέψει στα επίπεδα των 34 με 36 βαθμών.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει