Ενημέρωση με ένα κλικ

Ερρίκος Ντυνάν: Εξετάσεις ακριβείας με ενδοσκοπικό υπερηχογράφο τελευταίας γενιάς

Στα πρότυπα των πλέον εξειδικευμένων κέντρων του εξωτερικού και στόχο την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων, καθώς και την πιο έγκαιρη διάγνωση σοβαρών παθήσεων, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ενίσχυσε τον εξοπλισμό του και με ενδοσκοπικό υπερηχογράφο τελευταίας γενιάς. Ο νέος εξοπλισμός ακολουθεί το γενικότερο πλάνο για τη συνεχή ενίσχυση του Ερρίκος Ντυνάν με τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας παράλληλα νέες δυνατότητες στις Γαστρεντερολογικές κλινικές του νοσοκομείου και πρόσθετη θωράκιση στους ασθενείς τους.

Η ενδοσκοπική υπερηχοτοµογραφία (endoscopic ultrasound – EUS) είναι απεικονιστική υπερηχογραφική μέθοδος, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να ελεγχθεί σε βάθος το τοίχωμα του πεπτικού σωλήνα, εξασφαλίζοντας και μία πληρέστερη απεικόνιση από πολύ κοντινή απόσταση διαφόρων συμπαγών οργάνων, όπως το ήπαρ, το πάγκρεας και τον σπλήνα. Με τη νέα ενδοσκοπική μέθοδο μπορούμε επίσης να εξετάσουμε το μεσοθωράκιο, τους λεμφαδένες, τα χοληφόρα αγγεία και τα µμεγάλα ενδοκοιλιακά αγγεία.

Από την πλευρά του ασθενούς, η εξέταση δεν διαφέρει σημαντικά από μία απλή ενδοσκόπηση. Χορηγούνται φάρμακα, τα οποία προκαλούν χαλάρωση ή «μέθη». Η εξέταση διαρκεί περίπου 30 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να νοσηλευθεί και είναι ελεύθερος να συνεχίσει το καθημερινό πρόγραμμά του μετά την εξέταση.

Με το εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό τους στην εφαρμογή του ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος, οι Γαστρεντερολογικές κλινικές του Ερρίκος Ντυνάν, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν:

  • Μελέτη και σταδιοποίηση του καρκίνου οισοφάγου, στομάχου και ορθού/πρωκτού.
  • Διαφορική διάγνωση υποβλεννογονίων όγκων πεπτικού σωλήνα και λήψη FNA/ FNB από αυτούς, στις περιπτώσεις που αυτή ενδείκνυται.
  • Μελέτη συμπαγών βλαβών του παγκρεατικού παρεγχύματος και λήψη FNA/FNB από αυτές.
  • Διαγνωστική και θεραπευτική παροχέτευση ψευδοκύστεων και κυστικών βλαβών παγκρέατος.
  • Λήψη κατευθυνόμενων διά του EUS βιοψιών από λεμφαδένες μεσοθωρακίου και κοιλιακής χώρας για τη διερεύνηση της φύσης τους.
  • Διάγνωση δυσδιάγνωστων με το απλό υπερηχογράφημα κοιλίας ή τη CT, καλοηθών (π.χ. μικρολιθίαση) και κακοηθών βλαβών των χοληφόρων (όπως το χολαγγειοκαρκίνωμα).
  • Μελέτη Πυλαίας Υπέρτασης και διάγνωση αρχόμενων κιρσών οισοφάγου, έκτοπων κιρσών και ανάπτυξης παράπλευρης κυκλοφορίας.
  • Θεραπεία του χρόνιου πόνου σε ασθενείς με κακοήθη νοσήματα (π.χ. καρκίνο παγκρέατος), με νευρόλυση του κοιλιακού πλέγματος.

Ακόμη είναι εφικτή η ενδο-ογκική τοποθέτηση χημειοθεραπευτικών και άλλων παραγόντων για την τοπική αντιμετώπιση κακοηθών όγκων, όπως και ο καυτηριασμός νεοπλασμάτων με τοπική εφαρμογή ραδιοκυμάτων (RF) με χρήση ειδικών καθετήρων, υπό την καθοδήγηση του ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει