Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντιγριπικά εμβόλια: Τέλος η συνταγογράφηση – Από τα φαρμακεία θα τα προμηθεύονται οι πολίτες

Από την επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι υποχρεωτική η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο και πλέον θα μπορεί να χορηγείται στους πολίτες από τα φαρμακεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΕΔΕ για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου στο Παίδων
Αναφερόμενος στην υπόθεση του ξυλοδαρμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας διέταξε αμέσως ΕΔΕ.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο, του κλεισίματος ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές, μέσα από πενταψήφιο αριθμό, γεγονός που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε, είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας.

Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, είπε ο κ. Πλεύρης κι όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλει αστική χρέωση για κάθε κλήση.

Για τοn λόγο αυτό, ο κ. Πλεύρης ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με τη χαμηλότερη χρέωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει