Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλλαγή ώρας 2022: Πότε περνάμε στη χειμερινή ώρα

Ξανά τους δείκτες των ρολογιών μας θα πρέπει να ρυθμίσουμε σε μερικές μέρες καθώς η Ευρώπη «πάγωσε» για άλλη μια φορά την κατάργηση του μέτρου που θα οδηγούσε σε μόνιμη διατήρηση της θερινής ώρας.

Η συζήτηση για την κατάργηση του μέτρου αλλαγής της ώρας είχε ξεκινήσει το 2018, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλλει σχετική πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αλλαγή ώρας και ενεργειακή κρίση
Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, τασσόμενο υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας, Ωστόσο, μετέθεσε την απόφαση των χωρών-μελών για δύο χρόνια, έως το 2021.

Μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα, όμως, όπως το Brexit, η πανδημία στη συνέχεια και πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις που αυτός έχει επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο με την αύξηση των τιμών της ενέργειας, έχουν οδηγήσει σε αναστολή υλοποίησης της απόφασης.

Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω
Κάθε Οκτώβριο και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή του μήνα η ώρα αλλάζει. Έτσι και φέτος τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω.

Στις 4 το πρωί τα μη ψηφιακά ρολόγια πρέπει να ρυθμιστούν και να δείξουν ξανά 03:00 ενώ τα ψηφιακά ρολόγια καθώς και οι «έξυπνες» συσκευές θα αλλάξουν μόνες τους την ώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει