Ενημέρωση με ένα κλικ

Διονύσης Σιμόπουλος: Όταν μιλούσε για τον θάνατο – «Δεν με ενδιαφέρει γιατί θα έχω φύγει»

Ο Διονύσης Σιμόπουλος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Θλίψη έχει σκορπίσει από την Κυριακή η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου σε ηλικία 79 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του Διονύση Σιμόπουλου ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Ο άνθρωπος που για περισσότερα από 50 χρόνια βρίσκονταν στο τιμόνι του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, ως Διευθυντής του κι αργότερα ως Επίτιμος Δευθυντής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Διονύσης Σιμόπουλος έφυγε σήμερα (σ.σ. χθες, Κυριακή 07/08) από κοντά μας, ήσυχα, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του. Αγαπημένε μας Διονύση Σιμόπουλε Αντίο», ανέφερε η ανακοίνωση.




Ο Διονύσης Σιμόπουολος είχε αναφερθεί στη μάχη του με τον καρκίνο σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ τον Οκτώβριο του 2021 τονίζοντας ότι δεν ανακοίνωσε το πρόβλημα υγείας του για να μην τον λυπηθεί κανείς.

«Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς -εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου- αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω που είναι ο φόβος» είχε πει χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι τελικά το έκανε μετά από πιεστικές παροτρύνσεις δυο φίλων του γιατρών, οι οποίοι του ζήτησαν να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του, προκειμένου -επειδή είναι γνωστός- να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Έχω πάρει μηνύματα από ανθρώπους από όλη Ελλάδα που έχουν βοηθηθεί. Οπότε για αυτό και μόνο άξιζε. Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όταν μου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς, σκέφτηκα ότι θα έχω 2-3 μήνες ζωής, το πολύ. Ο γιατρός μου είπε αν δεν κάνω τίποτα θα ζήσω 6 μήνες, και αν κάνω αυτά που πρέπει θα ζήσω παραπάνω. Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε, κι εγώ ακόμα ζω και βασιλεύω και πιστεύω ότι θα δω και την τέλεια ανακαίνιση του πλανηταρίου το 2023» πρόσθετε τότε ο Διονύσης Σιμόπουλος.

Όσον αφορά τον θάνατο, ο Διονύσης Σιμόπουλος είχε πει στην ίδια συνέντευξη: «Εγώ είμαι Επικούρειος. Ο Επίκουρος έλεγε ότι ο θάνατος είναι εκεί που βρίσκεται. Όσο είναι μακριά μας, δεν μας ενδιαφέρει. Αν επέλθει ο θάνατος, πάλι δεν μας ενδιαφέρει, γιατί εμείς θα έχουμε φύγει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια φιλοσοφία»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει