Ενημέρωση με ένα κλικ

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Μικρές εστίες σε Διώνη, Δασαμάρι – Συνεχίζει την μάχη η Πυροσβεστική

Μετά τις φωτιές της Βαρυμπόμπης η φωτιά που ξεκίνησε στην Πεντέλη και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές, αφήνοντας πίσω της στάχτη, μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από το Νταού Πεντέλης και αμέσως η Πυροσβεστική έδωσε εντολή να ενεργοποιηθούν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στην Πεντέλη: Το «κόκκινο μέτωπο» βρίσκεται στα όρια Διώνης – Δασαμάρι

Η πυρκαγιά της Πεντελης είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρωσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Σημαντικό ρόλο παίζουν η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικης ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλαβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.
Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει