Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρισμός για όλους 2022 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2022 του υπουργείου τουρισμού είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους

Τουρισμός για όλους 2022 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Σύμφωνα με δήλωση (04.07.2022) του υπουργού τουρισμού οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων θα ξεκινήσουν 8-9 Ιουλίου 2022 και θα υποβάλλονται στη διεύθυνση

https://www.tourism4all.gov.gr/

Τα κριτήρια, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι:

16.000 ατομικό εισόδημα
28.000 σε ζευγάρι
Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά

Το voucher του τουρισμού για όλους μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα τουριστικά καταλύματα και στα Airbnb
Τουρισμός για όλους 2022. Δικαιούχοι και αιτήσεις

Με διάταξη του νόμου 4933/2022 προβλέπεται η δυνατότητα εκπόνησης από το Υπουργείο Τουρισμού, έως τις 31.12.2025ετήσιων προγραμμάτων για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για όλους», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Νόμος 4933/2022 – ΦΕΚ τεύχος Α 99/20.05.2022
Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία (ΕΕ) 2019/2161 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της Οδηγίας 93/13/ ΕΟΚ του Συμβουλίου και των Οδηγιών 98/6/ΕΚ, 2005/29/ΕΚ και 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά στην καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις.

Τουρισμός για όλους 2022 - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)
Τουρισμός για όλους 2022 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Άρθρο 45
Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

1. Το Υπουργείο Τουρισμού δύναται να εκπονεί, έως τις 31.12.2025, ετήσια προγράμματα για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για όλους», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και κάθε ηλεκτρονική διαδικασία που σχετίζεται με την υλοποίηση του προγράμματος ο χρόνος υλοποίησης, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με τη χρηματοδότηση, διαχείριση, παρακολούθηση, ή άλλη συναφή ενέργεια για τη λειτουργία και την εκτέλεση των προγραμμάτων, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο τεχνικό ή λειτουργικό ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.

Τουρισμός για όλους 2022 - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)
Τουρισμός για όλους 2022 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Freedom pass

Νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή -χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις- απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Τουρισμός για όλους 2022. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)
Τουρισμός για όλους 2022. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Με τις ρυθμίσεις της παραπάνω διάταξης καθορίζονται -μεταξύ άλλων- οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι όροι και ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες για τους δικαιούχους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο, μέσα από το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Με το νέο πρόγραμμα, 30 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν επωμιστεί -ιδίως τα τελευταία δυόμισι χρόνια- τα μεγαλύτερα βάρη. Στα πρότυπα του Freedom Pass -εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία- βρισκόμαστε, ξανά, δίπλα στους πιο ευάλωτους και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

 

Δείτε ΕΔΩ

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει