Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάτρα: Απάντηση “κόλαφος” από Λέων σε Πισπιρίγκου – «Είναι το έγκλημα του αιώνα»

Η οικογένεια Πισπιρίγκου είχε χαρακτηρίσει τον ιατροδικαστή Λέων «ανεύθυνο» με αφορμή τις τοποθετήσεις του για την υπόθεση της Πάτρας. Στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η οικογένεια Πισπιρίγκου απάντησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA Καλημέρα.

«Οι απόψεις που διατύπωσα ήταν και ο λόγος της στοχοποίησής μου. Από κει και πέρα θα ήθελα να πω ότι από το δελτίο τύπου, μόνο ο κ. Παπαδόπουλος έχε μείνει, καθώς ο άλλος δικηγόρος έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του. Αναφέρονται πολλοί στο όνομά μου. Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας του κάθε ανθρώπου, απλά νομίζω ότι είναι μία κίνηση πανικού, είναι ένα ασυνήθιστο δελτίο τύπου. Δεν θα απαντήσω εάν κλήθηκα ως τεχνικός σύμβουλος, δεν θέλω να κάνω κακό στην συγκεκριμένη κατηγορούμενη, οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν τι συνέβη», ανέφερε αρχικά.

«Εάν η επιστημονική εγκυρότητα ενός ιατροδικαστή κρίνεται από μία οικογένεια που δεν έχει ειδικές γνώσεις ή από έναν δικηγόρο που αναγκάζεται να κάνει τον ιατροδικαστή ή που παρουσιάζει έναν πλαστικό χειρουργό που του αρέσει η ιατροδικαστική, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα ήθελα να απαντήσω σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

«Από ιατροδικαστικής πλευράς είναι το έγκλημα του αιώνα. Έχουμε επιβεβαιωμένα ιατροδικαστικά 3 δολοφονίες και απλώς διερευνάται ποιος τις διέπραξε. Η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους με τη δέουσα σοβαρότητα, έχουμε δώσει υπέρμετρη ένταση στην επικοινωνιακή προβολή κάποιων ανθρώπων, κι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έχουν βγει πολλάκις στα τηλεοπτικά μέσα. Το περίεργο είναι ότι όταν έχουμε επιστημονικούς όρους και δεδομένα, δεν μπορούμε να ακούμε ανακρίβειες από μη ειδικούς και να μην καλούμαστε να απαντήσουμε. Μία επιστήμη πρέπει να έχει μία σωστή σχέση με την κοινωνία, δεν μπορούμε ν μπλέκουμε τον κόσμο με επιστημονικές ανακρίβειες και να αφήνουμε τους ειδικούς στην άκρη», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Λέων.

«Ο συνήγορος της κατηγορούμενης προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα μεταξύ των ιατροδικαστών από εκεί που δεν υπάρχουν. Είναι διαφορετικό να μιλάμε για διαφορετικές απόψεις και διαφορετικό για «πόλεμο» μεταξύ των ιατροδικαστών», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει