Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάτρα: Νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Τι ήθελε να πει το παιδί

Κάθε δυνατό στοιχείο ερευνούν οι αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εξεταστούν από ειδικούς οι ζωγραφιές του μικρού κοριτσιού, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα το STAR. Τις επίμαχες ζωγραφιές σχεδίασε η Τζωρτζίνα από την Πάτρα τον Νοέμβριο του 2019, επτά μήνες, δηλαδή, μετά τον θάνατο της Μαλένας με το 9χρονο κορίτσι να γεμίζει με… έντονα χρώματα, χριστουγεννιάτικα σκίτσα. Όμως, με τα κίτρινα γραμματάκια της, αποκαλύπτει πως για κείνη η μικρή της αδελφή δεν έχει πεθάνει. Βρίσκεται κοντά της , δίπλα σε εκείνη και τη μαμά τους.

Τις εικόνες και τις λέξεις που χρησιμοποιούσε η Τζωρτζίνα θα εξετάσει η παιδοψυχολόγος που έχει οριστεί από την ανακρίτρια με την ελπίδα ότι θα «ξεκλειδώσουν» ακόμα περισσότερο τα όσα έκρυβε στην ψυχή του το 9χρονο κορίτσι αλλά και τη σχέση με τη μητέρα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Μερικές λέξεις είναι επαναλαμβανόμενες και άλλες είναι πρωτόγνωρες. Θα δούμε τις ζωγραφιές που δεν είναι πολύ καλές, θα δούμε τις μη επαναναλαμβανόμενες λέξεις και θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα. Τα παιδιά έχουν μια μαγική ικανότητα να καταγράφουν αυτά που αισθάνονται ζωγραφίζοντας ή μιλώντας άλλα πρέπει να είμαστε σίγουροι γι’ αυτά που λέμε», δήλωσε στο Star ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

 

Οι ζωγραφιές αυτές ήρθαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το νέο αποκαλυπτικό σημείωμα της Τζωρτζίνας στο οποίο καταγραφότανοι σχέσεις με τη μητέρας με την η περιγραφή να μην είναι καθόλου κολακευτική για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην παρακάτω φωτογραφία αποτυπώνονται οι σκέψεις της άτυχης Τζωρτζίνας. Το κοριτσάκι με τον δικό του τρόπο, τον παιδικό, προσπάθησε από ότι φαίνεται να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματά του. Γράφει χαρακτηριστικά: «Χωριό όχι – Μαμά είσαι κακιά. Καρδούλα μαμά όχι» και έχει βάλει Χ πάνω στην καρδούλα, ενώ μια γραμμή πιο κάτω γράφει «εγωίστρια» και μετά με μολύβι βλέπουμε μια μουτζούρα.

Πρόκειται για σημειώσεις που βρέθηκαν σε τετράδιο που χρησιμοποιούσε στο σχολείο, που έγραφε ασκήσεις της. Όλα αυτά φυσικά πριν το μεγάλο επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλοπάθεια, καθώς μετά από αυτό δεν ήταν δυνατόν η Τζωρτζίνα να γράψει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει