Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραγωδία σε εργοστάσιο: Η μείξη εκρηκτικών υλών με οξειδωτικό διάλυμα έφερε την έκρηξη

Την τελευταία τους πνοή άφησαν τρεις εργαζόμενοι, μετά την ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στην περιοχή Ιτέας Γρεβενών. Από την έκρηξη που ισοπέδωσε ολοκληρωτικά το εργοστάσιο και έγινε αισθητή ακόμα και σε περιοχές που απέχουν 20 χιλιόμετρα, τραυματίστηκε και ένας φύλακας που εκείνη τη στιγμή έκανε αλλαγή βάρδιας. Ολόκληρη η μονάδα παραγωγής της επιχείρησης καταστράφηκε, ενώ κομμάτια μπετόν και άλλα υλικά εκσφενδονίστηκαν ακόμα και σε απόσταση 500 μέτρων.

Το εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας, στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών έχει ισοπεδωθεί. Η καταστροφή ολοκληρωτική. Τρεις εργαζόμενοι νεκροί. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν στα συντρίμμια.  «Ο ένας είναι σαράντα επτά ετών, οι άλλοι είναι μεταξύ τριάντα και σαράντα. Νέοι άνθρωποι, οικογενειάρχες», δήλωσε ο Ιωάννης Θεοδωρίδης, πρόεδρος της κοινότητας Κνίδης.

Η ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή ακόμα και 20 χλμ. μακριά σημειώθηκε λιγο μετά τις 8 το πρωί. Κομμάτια από σίδερο και μπετόν εκσφεδονίστηκαν σε μεγάλη απόσταση σε χωράφια της περιοχής. «Φανταστείτε ας πούμε μια περιγραφή σαν ένα κρανίου τόπος. Διαπιστώσαμε ότι έχει καταστραφεί όλη η μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχουν εκσφενδονιστεί κομμάτια από μπετό καθώς και άλλα υλικά, λαμαρίνες και τα λοιπά σε μια ακτίνα τετρακόσια με πεντακόσια μέτρα», δήλωσε ο πύραρχος Αντώνιος Καλαϊδόπουλος.

Γλίτωσε την τελευταία στιγμή

Ο 24χρονος φύλακας, που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και ετοιμαζόταν να φύγει, βρισκόταν την ώρα της έκρηξης σε ένα κουβούκλιο, που λειτούργησε ως ασπίδα. Τραυματίστηκε από τα θραύσματα και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών. Η εταιρία σε ανακοίνωσή της εκφράζει την οδύνη για το χαμό των τριών εργαζομένων αναφέροντας ότι οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Πού οφείλεται η έκρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επεξεργασίας και παραγωγής 500 κιλών εκρηκτικών υλών με οξειδωτικό διάλυμα μέσω ειδικών σωληνώσεων ρυθμιζόμενης πίεσης και θερμοκρασίας.

 

Πηγή: https://newsique.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει