Ενημέρωση με ένα κλικ

Ντροπή – Άρπαξαν 45.000 ευρώ από ίδρυμα που προστατεύει παιδιά

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών οδήγησαν στην σύλληψη τους

Στην «φάκα» της Ελληνικής Αστυνομίας πιάστηκαν τρεις ανήλικοι τρόφιμοι γνωστού ιδρύματος στον Βόλο, οι οποίοι διέρρηξαν την εγκατάσταση στην οποία διαμένουν και αφαίρεσαν χρήματα, δωροεπιταγές και τιμαλφή, συνολικής αξίας 45.000 ευρώ.

Οι τρεις ανήλικοι ανήλικοι ηλικίας 15,16 και 17 ετών φέρονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, εξήλθαν από τα δωμάτιά τους στην εγκατάσταση του ιδρύματος στον Βόλο και μετέβησαν από την εξωτερική πλευρά στο κεντρικό κτίριο της δομής.

Εκεί έσπασαν ένα τζάμι και εισήλθαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν απευθείας σε ένα χώρο όπου γνώριζαν πως υπήρχε φορητό χρηματοκιβώτιο κι ένα συρτάρι με δωροεπιταγές κ.α.

Οι τρεις νεαροί, δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό της δομής, παρά το γεγονός ότι μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στην άκρη του αγροκτήματος, όπου με δύο κατσαβίδια το διέρρηξαν και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 25.000 ευρώ σε μετρητά. Ακολούθως μετέβησαν σε άλλο σημείο εκτός εγκατάστασης, όπου έκρυψαν τα κλοπιμαία κι έφυγαν.

Άφησαν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα

Το πρωί της Δευτέρας, οι υπεύθυνοι της δομής κάλεσαν τις αρχές προκειμένου να ενημερώσουν για τη διάρρηξη και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μετέβησαν στο σημείο για αυτοψία στον χώρο και λήψη καταθέσεων.

Κατόπιν αυτοψίας οι αστυνομικοί, εντόπισαν αποτυπώματα από υποδήματα κοντά στο σημείο της παραβίασης. Παράλληλα, εστίασαν στο γεγονός ότι οι δράστες  πήγαν στοχευμένα στον χώρο και ειδικά στο σημείο όπου βρίσκεται το φορητό χρηματοκιβώτιο, χωρίς να κινηθούν στον υπόλοιπο εσωτερικό χώρο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην άκρη του αγροκτήματος το παραβιασμένο χρηματοκιβώτιο, στο οποίο εντοπίστηκαν επίσης δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών δραστών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή με κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα (διακεκριμένη κλοπή).

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει