Ενημέρωση με ένα κλικ

H μάχη του Γιώργου Τράγκα με τον κορονοϊό – Οι συμβουλές του γιατρού – Τα εμβολιασμένα παιδιά του

Η σθεναρή του «αντίσταση» στον εμβολιασμό για τη λοίμωξη Covid-19 είχε, όπως αποδείχθηκε, μοιραία εξέλιξη.

Εδώ και δέκα ημέρες, ο Γιώργος Τράγκας, έδινε την δική του μάχη στο “ΣΩΤΗΡΙΑ” με τον κορονοϊό. Το “παρασκήνιο” πίσω από τον θάνατο του Δημοσιογράφου αφορά στην “μάχη των γενεών” εντός της ίδιας του της οικογένειας, όχι μόνο της κοινωνίας.

Αυτό αφορά στο γεγονός πως τόσο ο ίδιος ο εκλιπών, ο κ. Τράγκας, όσο και η σύζυγός του Μαρία Καρρά, ήταν ανεμβολίαστοι και κατ’ επέκταση ήταν ανοχύρωτοι απέναντι στο ιό. Από την άλλη, σύμφωνα  με πληροφορίες, οι δύο γιοί του Φρέντυ και Γιάννης, είχαν εμβολιαστεί από την πρώτη στιγμή και μάλιστα, είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Σημειωτέον εδώ, πως ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι επέμενε για τον εμβολιασμό του γνωστού Δημοσιογράφου, ωστόσο δεν κατέστη ποτέ δυνατόν να τον πείσει να πράξει αναλόγως.
Η σθεναρή του «αντίσταση» στον εμβολιασμό για τη λοίμωξη Covid-19 είχε, όπως αποδείχθηκε, μοιραία εξέλιξη.
Παρότι η ηλικία του -72 χρόνων- και το σοβαρό χρόνιο νόσημα απο το οποίο έπασχε -σακχαρωδης διαβήτης- καθιστούσαν επιβεβλημένο τον εμβολιασμό του έναντι του κορωνοϊου, ο Γιώργος Τράγκας δεν ακολούθησε την ιατρική σύσταση για τη θωράκισή του.
Η νόσηση με Covid-19 στο τέλος Νοεμβρίου κατάφερε δυνατό χτύπημα στον ούτως ή άλλως εξασθενημένο οργανισμό του. Τις πρώτες ημέρες της νόσησης παρέμενε σπίτι με την σύζυγό του, επίσης νοσούσασα και ανεμβολίαστη.

Το χρονικό

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και αναζητησε ιατρική περίθαλψη στο κατεξοχήν νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού, τους τελευταίους 22 μήνες που μαίνεται η επιδημία, στο «Σωτηρία».
Εισήχθη αμέσως σε κλινική covid με βαριά αναπνευστικη εικόνα, ενώ η σύζυγός του έλαβε οδηγίες για να συνεχίσει τη νοσηλεία της κατ’ οίκον.
Το βράδυ της ίδιας ημερας εισαγωγής του κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.
Οι γιατροί του χορηγούσαν οξυγονο με τα διαθέσιμα μηχανήματα, ιδίως μεσω της συσκευής High flow oxygen therapy, που ειναι στοχευμένη για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.
Ως ασθενής με σακχαρώδη διαβήτη βρισκόταν υπο ενδελεχή παρακολούθηση, διότι πλέον οι γιατροί γνωρίζουν καλά τις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος σε αυτή την κατηγορία ασθενών.
Η στεφανιαία νόσος που εκδήλωσε δεν αιφνιδιασε τους γιατρούς, καθώς αποτελεί συνήθη επιπλοκή λόγω covid όπως και η νεφρική ανεπάρκεια που επίσης διαπιστώθηκε.
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και δυο ημέρες αργοτερα συνδέθηκε με μηχανημα τεχνητού νεφρού για την αντιμετώπιση της οξείας νεφρικής νόσου.
Ο 72χρονος ανεμβολίαστος ασθενής είχε μπει πλέον σε μια δύσκολη πορεία, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή του, και ενδεχομένως μη αναστρέψιμη -μετά τη στεφανιαία νόσο εκδήλωσε πνευμονικό οίδημα.
Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους οικείους του για την κρισιμότητα της κατάστασης και συνέχιζαν να παρέχουν στον ασθενή τις δέουσες θεραπείες.
Ωστόσο, ο καταβεβλημενος οργανισμός του δεν άντεξε. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Σωτηρία», επήλθε τα χαράματα της Τρίτης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει