Ενημέρωση με ένα κλικ

Τρίτη δόση εμβολίου: Δείτε πότε ανοίγει το ραντεβού στο emvolio gov

Η αναμνηστική δόση προσφέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μεγάλα ποσοστά ανοσίας έναντι του κορονοϊού και μάλιστα μέσα σε 2-3 μέρες από τη στιγμή που γίνει η τρίτη δόση.

Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr για να κλείσουν την τρίτη δόση ή για να δουν πότε ανοίγει το ραντεβού τους.

Η αναμνηστική δόση προσφέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μεγάλα ποσοστά ανοσίας έναντι του κορονοϊού και μάλιστα μέσα σε 2-3 μέρες από τη στιγμή που γίνει η τρίτη δόση.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr με τον ΑΜΚΑ και τους κωδικούς taxis, θα βγει αυτόματα η ημερομηνία που μπορείτε να κάνετε την τρίτη δόση. Ωστόσο, εφόσον δεν έχει περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, δεν μπορείτε να κλείσετε ραντεβού, παρά μόνο να ενημερωθείτε για να κάνετε τον προγραμματισμό σας.

Το σύστημα, για παράδειγμα, θα σας ενημερώσει:

«Η επόμενη σας δόση μπορεί να γίνει από τις 10/01/2022. Θα μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας 15 ημέρες πριν».

Οι επίσημες οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τρίτη δόση

Οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου είναι όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.
  • Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.
  • Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι νόσησαν μετά τον εμβολιασμό

  • Αν κάποιος νόσησε αφού έκανε την πρώτη δόση με Pfizer, Moderna ή Astrazeneca, τότε συστήνεται εμβολιασμό 3-6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Η αναμνηστική δόση συστήνεται 6 μήνες μετά από τη 2η δόση με 1 δόση Pfizer ή Moderna μισή δόση.
  • Αν κάποιος νόσησε μετά τον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, τότε συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer, μισή δόση Moderna ή J&J.
  • Αν κάποιος νόσησε μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του (και τις δύο δόσεις του εμβολίου) με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, τότε συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει