Ενημέρωση με ένα κλικ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Στα ίδια μέρη ξαναβρισκόμαστε.”

Γράφει η Δημοσιογράφος Λυδία Κοκκινά

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021, σε εφτά κινηματογραφικές αίθουσες στη Θεσσαλονίκη. Ανακαλύψτε τις καλύτερες ταινίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο σε όλα τα τμήματα της διοργάνωσης: Διεθνές Διαγωνιστικό, Γνωρίστε τους γείτονες, >>Film Forward, Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, Εκτός Συναγωνισμού, Ανοιχτοί Ορίζοντες, Ματιές στα Βαλκάνια, Round Midnight,  τα τμήματα εκτός συναγωνισμού, τις ειδικές προβολές και τα αφιερώματα. Ένας ολόκληρος κόσμος από το σινεμά που αγαπάμε, σάς περιμένει.

Μετά από μια διετία διαδικτυακών προβολών, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει σπίτι του, στους ανθρώπους του, στο λιμάνι του.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και αυτό αποτυπώνεται και στις 197 σπουδαίες ταινίες που θα προβληθούν, καθώς οι δημιουργοί τους αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας και ανταποκρίνονται σε αυτόν. Είναι οι ταινίες που θα μείνουν στην ιστορία ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους, αλλά και πέρα από τα σύνορα της πόλης, μέσω των online προβολών.
Αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας o τομέας του πολιτισμού έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα και είναι ένας από τους τομείς που καλείται να αντιμετωπίσει τις σημαντικότερες προκλήσεις. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει όλοι μας να του σταθούμε, καθώς είναι φως ελπίδας, η ασπίδα μας απέναντι στο σκοτάδι που μας κυκλώνει και ίσως ο μόνος τρόπος να αγκαλιάσουμε και πάλι την κανονικότητα και τις σταθερές μας.
Πρόσφατα, είχα τη χαρά να κάνω μια πολύ όμορφη κουβέντα στη ραδιοφωνική μου εκπομπή στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη με την κυρία Ελένη Ανδριτσοπούλου, η οποία μας μίλησε για όλα τα υπέροχα πράγματα που θα ζήσουμε για 10 ολόκληρες ημέρες στο Φεστιβάλ της καρδιάς μας. Ακούστε παρακάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή μας!

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει