Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη απάτη με SMS: «Η κάρτα σας έχει τεθεί σε αναστολή» – Προσοχή σε αυτό το μήνυμα

Το μήνυμα που δεν πρέπει να ανοίξετε

Νέες μεθόδους εξαπάτησης πολιτών βρίσκουν επιτήδειοι, οι οποίοι καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

 

Αρκετοί πολίτες έχουν καταγγείλει το τελευταίο διάστημα πως έχουν πέσει θύματα απάτης, όταν εστάλη SMS στο κινητό τους που τους ενημέρωνε για δήθεν προβλήματα με την τραπεζική τους κάρτα.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί σε αρκετούς χρήστες κινητών, το οποίο αναφέρει πως η κάρτα τους έχει τεθεί σε αναστολή. Μάλιστα, μέσω του συγκεκριμένου SMS ζητείται από τον παραλήπτη του μηνύματος να συνδεθεί με ένα link, όπως αναφέρει το Mega.

Ωστόσο, πρόκειται για απάτη, καθώς με αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι υποκλέπτουν προσωπικά στοιχεία, καταφέροντας να αποσπάσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι καμία τράπεζα ή οργανισμός δεν θα στείλει ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς τι να κάνει με αυτό το μήνυμα, πρέπει να το σβήσει», είπε μιλώντας στο Mega, ο Βασίλης Νικολόπουλος, μηχανικός ασφαλείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει