Ενημέρωση με ένα κλικ

Λάρισα: Σκηνές και μέριμνα για τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό

Δύο νταλίκες με 100 σκηνές, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια και ρουχισμό για την ανακούφιση των πληγέντων από το ισχυρό σεισμό στην περιοχή του Τυρνάβου έστειλε από τη Αθήνα η Πολιτική Προστασία.

Στο πλευρό των κατοίκων των χωριών του Τυρνάβου βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που έφθασε στην περιοχή συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και παρέδωσε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό 50 σκηνές με ανάλογο αριθμό κλινών, κλινοσκεπασμάτων και υπνόσακων για τις πρώτες ανάγκες του πληθυσμού.

Στα πληγέντα, από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό, χωριά του Τυρνάβου βρέθηκε από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συζήτησε με τους κατοίκους των οικισμών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα πρώτα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επιζητούν λύσεις.

Ο Κώστας Αγοραστός επισκέφθηκε το Δαμάσι, είδε από κοντά τις ζημιές που υπέστησαν δεκάδες κατοικίες, καθώς επίσης και το σχολείο και την εκκλησία του χωριού που έπαθαν πολύ σημαντικές ζημιές, αλλά παράλληλα ενημερώθηκε και από τους μηχανικούς που ελέγχουν σπίτια, ώστε να αποφανθούν αν σε δεύτερο χρόνο μπορούν να κατοικηθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφθηκε και τα χωριά Αμούρι, Βλαχογιάννι και Μεσοχώρι όπου είδε από κοντά πόσο εκτεταμένες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό και συνομιλώντας με τους κατοίκους, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παράλληλα από το πρωί σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησε προληπτικά σε rapid tests ανίχνευσης αντιγόνου στους κατοίκους όλων των χωριών που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ διανεμήθηκαν και αντισηπτικά και μάσκες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει