Ενημέρωση με ένα κλικ

“Ψαλίδι” στις αναστολές Δεκεμβρίου – Πόσα θα πάρουν οι δικαιούχοι

Καθώς το lockdown παίρνει παράταση, το ίδιο θα επεκταθούν και οι αναστολές συμβάσεων του Δεκεμβρίου. Με βάση τα 534 ευρώ θα υπολογιστεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ειδική αποζημίωση για όσους τεθούν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς των 534 ευρώ και στα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. 

Παράδειγμα 

Εργαζόμενους που θα τεθεί σε αναστολή από 1 – 13 Δεκεμβρίου θα λάβει για τον μήνα Δεκέμβριο το ποσό των 231 ευρώ, όπως παγίως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας. 

Να σημειωθεί, ότι στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ εκκρεμεί η πληρωμή. Οι δηλώσεις των αναστολών συνεχίζονται έως 7 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων θα υπολογιστούν με βάση τα 800 ευρώ. Η καταβολή αναμένεται να γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου και έως τις 21 Δεκεμβρίου.  

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, στις 27/11 δόθηκε το ποσό των: 

  • 188,3 ευρώ σε 277.999 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή κατά το μήνα Νοέμβριο (κλειστές επιχειρήσεις). 
  • 3,6 εκατ. ευρώ σε 7.718 δικαιούχους που είχαν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων. 
  • 1,188 εκατ. ευρώ σε 2.242 δικαιούχους επαγγελματίες της τέχνης, του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών που είχαν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις. 
  • 10,6 εκατ. ευρώ σε 40.401 δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει